“Με ευρυγώνιο φακό” – Περιοδική έκδοση για τις διεθνείς τάσεις (Τεύχος #4 | Ιούλιος 2022)

Η εξαμηνιαία περιοδική έκδοση για τις διεθνείς τάσεις “Με ευρυγώνιο φακό” κυκλοφορεί στο πλαίσιο της θεματικής Ευρώπη & Κόσμος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, σε επιμέλεια του Ανδρέα Μαράτου, επιστημονικού συνεργάτη και μέλους του ΙΝΠ.

Σκοπός της έκδοσης είναι να παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό πλευρές των διεθνών εξελίξεων και τάσεων, σε διάλογο, αλλά όχι σε εξάρτηση από την τρέχουσα κάθε φορά επικαιρότητα. Αξιοποιώντας συμβολές και αναλύσεις μιας ευρείας ομάδας συνεργατών, σταθερών και μη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με διαφορετικές προσεγγίσεις και αφετηρίες (επιστημονικές, αλλά και πολιτικές), επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε αυτό που λέει ο τίτλος της έκδοσης: έναν ευρυγώνιο φακό, για να προσεγγίσουμε τον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο στον οποίο ζούμε.

 

Το ΤΕΥΧΟΣ #4 / ΙΟΥΛΙΟΣ 2022 είναι αφιερωμένο στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Γράφουν συνεργάτες των ινστιτούτων μελών/παρατηρητών του δικτύου transform! Europe από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συγγραφέων τους.

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το τεύχος παρακάτω ή να βρείτε τα μεμονωμένα κείμενα που περιλαμβάνονται σε αυτό στο site μας.

 

Περιεχόμενα του Τεύχους #4:

 

Πατώντας πάνω στον τίτλο κάθε άρθρου μπορείτε να το διαβάσετε χωριστά online. Εναλλακτικά, διαβάστε ή κατεβάστε ολόκληρη την έκδοση εδώ:

Download (PDF, Unknown)