Ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο 105,5”

Ήταν το 2006, όταν τα Fm απέκτησαν χρώμα… Κόκκινο! Και η ενημέρωση συχνότητα 105,5! Από τότε άλλαξαν πολλά.

Η λάμψη της Ολυμπιάδας ξεθώριασε , η «ισχυρή Ελλάδα» έπεσε στο «παγόβουνο» του Μνημονίου και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απεμπόλησαν το τελευταίο γράμμα στο αρκτικόλεξο τους.

Αλλάξαμε κι εμείς. Πρόγραμμα, φωνές, ήχους, μουσικές. Δεν αλλάξαμε μυαλά όμως. Κρατήσαμε το χρώμα και τη συχνότητα μας.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο 105,5» – αυθόρμητο και συνάμα προφητικό δημιούργημα για τους ζόρικους καιρούς που ζούμε – επιδιώκει να είναι μια αχτίδα ανεξάρτητης ενημέρωσης στην έρημο της διαπλοκής και της μονοφωνίας των media.

Με καταστατικό χάρτη την ηθική και τη δεοντολογία της δημοσιογραφίας, επανευφευρισκουμε την κοινωνική διάσταση της ενημέρωσης και διαφυλάσσουμε την ανεξαρτησία της από κάθε είδους κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Καταγράφουμε σφαιρικά την κοινωνική πραγματικότητα με εργαλεία το τεκμηριωμένο ρεπορτάζ και την πρωτογενή έρευνα. Δίνουμε φωνή και υπόσταση σε ότι εξωθήθηκε στη σφαίρα του αόρατου και του αποκλεισμού.

Εξασφαλίζουμε την πολυφωνία προβάλλοντας όλες τις απόψεις – εκτός απ’ αυτές που αντιστρατεύονται τις αρχές του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού – , ανοίγουμε το διάλογο για τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά διακυβευματα και διεξάγουμε τις αντιπαραθέσεις με ορους εντιμότητας και σεβασμού.

Παίρνουμε θέση στις αντιθέσεις της εποχής μας, φιλοδοξώντας να αποτελέσουμε το ραδιόφωνο όλης της αριστεράς, του δημοκρατικού κόσμου και των κοινωνικών κινημάτων.
Ταυτόχρονα καταθέτουμε πολιτισμική πρόταση. Ενσωματώνουμε τον πολιτισμό και τις τέχνες ως αναπόσπαστο και ζωτικό κομμάτι του ραδιοφωνικού μας προγράμματος. Δίνουμε βήμα στον κόσμο της διανόησης. Προκρίνουμε την καλλιτεχνική δημιουργία, ανακαλύπτοντας τη φρεσκάδα των νέων δημιουργών σε μια συνεχεία με τα ιστορικά έργα και τα αποστάγματα της λαϊκής κουλτούρας.

Κυρίως όμως είμαστε ένα ζωντανό ραδιόφωνο, που κινείται και αναπνέει στην πόλη και διαπερνάται από τις αντιφάσεις της. Κάνουμε λάθη, αναρωτιόμαστε, μαθαίνουμε, βελτιωνόμαστε. Η μεγαλύτερη πρόκλησή μας είναι η διαρκής συνομιλία με την κοινωνία. Να είμαστε το ραδιόφωνο που ακούει!