Εκδηλώσεις

Ιούν
7
Τε
Οικονομικά κυκλώματα αλληλεγγύης και απελευθέρωση παραγωγικών δυνάμεων
Ιούν 7 @ 7:00 μμ

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει ομιλία του Ευκλείδη Μανσέ,

 με θέμα:

Οικονομικά κυκλώματα αλληλεγγύης και απελευθέρωση παραγωγικών δυνάμεων

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, ώρα 7.00μμ

Αίθουσα εκδηλώσεων, Κεραμεικού 46

 

Ο Ευκλείδης Μανσέ είναι φιλόσοφος και λαϊκός εκπαιδευτής, συνιδρυτής του Ινστιτούτου της Φιλοσοφίας της Απελευθέρωσης και του Διεθνούς Δικτύου Solidarius

Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του ερευνητή με το Ινστιτούτο  και με αφορμή την προσεχή  κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου του στην Ελλάδα από το ΙΝΠ και τις εκδόσεις νήσος.

(θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία)

*

 

Ο Ευκλείδης Μανσέ έχει μελετήσει εκτεταμένα τα δίκτυα αλληλεγγύης και στα έργα του συνδυάζει τη φιλοσοφική με την οικονομική ανάλυση. Πιο συγκεκριμένα, διερευνά τρόπους ανατροφοδότησης των συνεργατικών εγχειρημάτων και μείωσης των ροών προς την καπιταλιστική οικονομία με στόχο την αύξηση της επιρροής της αλληλέγγυας οικονομίας ώστε να γίνει εφικτή η μετάβαση από τον καπιταλισμό σε ένα νέο αλληλέγγυο οικονομικό σύστημα. Τα κυριότερα έργα του είναι: Η επανάσταση των δικτύων (1999), Δίκτυα αλληλέγγυας συνεργασίας (2002), Μηδενική πείνα και αλληλέγγυα οικονομία (2004), Αστερισμός Σολιντάριους (2008). Αυτό το διάστημα συγγράφει μια ευρεία μελέτη για την Οικονομία της Απελευθέρωσης. Τα κείμενα Εισαγωγικές σημειώσεις για την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων (2016) και Αλληλέγγυα οικονομικά κυκλώματα (2017) αποτελούν μέρος αυτής της τελευταίας ερευνητικής εργασίας και έχουν αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου και μαθημάτων που έχει πραγματοποιήσει ο συγγραφέας σε διάφορες χώρες.

Ο Ευκλείδης Μανσέ θα συμμετάσχει, επίσης, στο 4ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας UNIVERSSE 2017,  σε εργαστήριο που οργανώνει και συντονίζει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς με θέμα:  Χτίζοντας βιώσιμα δίκτυα αλληλέγγυας οικονομίας, οικοδομώντας την αγορά των αναγκών. Παρουσίαση του Mercado Social της Βαρκελώνης και της Ένωσης Φορέων Κ.Αλ.Ο. Αττικής (πρώην Συντονισμός ΚοινΣΕπ) .

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως 11 Ιουνίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και  υποστηρίζεται από το ΙΝΠ.

Το εργαστήριο θα γίνει το Σάββατο 10/6 στις 10.00-12.00 το πρωί.

 

Ιούν
9
Πα
4o Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας
Ιούν 9 @ 9:00 πμ
9-11 Ιουνίου στο Γεωπονικό. Η Αθήνα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας
View this email in your browser

Η Αθήνα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας

Μια συνάντηση βιώσιμων εναλλακτικών στο τοπίο της κρίσης
UniverSSE 2017: Από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου η Αθήνα γίνεται η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο). Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας θα γνωρίσουμε όλο το σύμπαν μιας οικονομικής και κοινωνικής πρακτικής που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο του διεθνούς δημόσιου διαλόγου.
Crowdfunding For UniverSSE 2017 4th European Social Solidarity Economy Congress
Η καμπάνια έχει στόχο να συγκεντρώσει χρήματα, που θα καλύψουν έξοδα μεταφοράς και διαμονής για ομάδες Κ.ΑΛ.Ο  που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συμμετέχουν στο Συνέδριο
Παρουσίαση του UniverSSE 2017
Το Σύμπαν της Κ.ΑΛ.Ο  φιλοξενεί από συνεργατικά, συνεταιριστικά εγχειρήματα και αυτο-οργανωμένες δομές αλληλεγγύης, μέχρι μορφές κοινοτικής και κοινωνικής οικονομίας, πρωτοβουλίες ανοιχτής τεχνολογικής καινοτομίας και έρευνας, μέχρι διαδικασίες και χώρους ανάπτυξης των Κοινών.

Η εγγραφή και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Εγγραφείτε τώρα στο Συνέδριο!
Η Εφημερίδα των Συντακτών
για το Συνέδριο
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου
Copyright © 2017 Universse2017, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in at our website to learn more about the 4th European Social Solidarity Economy Congress (Universse 2017).

Our mailing address is:

Universse2017

Patision 111 kai Trias
Temporary Office

Athens, Attica 11257

Greece


Add us to your address bookWant to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp