Παρουσίαση βιβλίου:
Αστυνομία και αριστερά:
Επτά κείμενα για μια προοδευτική μεταρρύθμιση
(Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς / Εκδόσεις Νήσος)
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019
Σοφία Βιδάλη, καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής, ΔΠΘ
Παρουσίαση βιβλίου : “Αστυνομία και αριστερά: Επτά κείμενα για μια προοδευτική μεταρρύθμιση” (Σοφία Βιδάλη) from Institouto Nicos Poulantzas on Vimeo.
Έλλη Συμεωνίδου-Καστανίδου, καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου, ΑΠΘ
Παρουσίαση βιβλίου : “Αστυνομία και αριστερά: Επτά κείμενα για μια προοδευτική μεταρρύθμιση” (Έλλη Συμεωνίδου-Καστανίδου) from Institouto Nicos Poulantzas on Vimeo.
Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης
για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Παρουσίαση βιβλίου : “Αστυνομία και αριστερά: Επτά κείμενα για μια προοδευτική μεταρρύθμιση” (Κλειώ Παπαπαντολέων) from Institouto Nicos Poulantzas on Vimeo.
Στάθης Κοντός, αστυνομικός, μέλος της ομάδας PASSPORT
Παρουσίαση βιβλίου : “Αστυνομία και αριστερά: Επτά κείμενα για μια προοδευτική μεταρρύθμιση” (Στάθης Κοντός) from Institouto Nicos Poulantzas on Vimeo.
Οι συμβολές που περιλαμβάνονται στον τόμο Αστυνομία και αριστερά: Επτά κείμενα για μια προοδευτική μεταρρύθμιση αποπνέουν μια προσδοκία –ορισμένες ακόμα και βεβαιότητα– ότι τα πράγματα στην Αστυνομία είναι δυνατόν να αλλάξουν. Η αξία αυτών των εισηγήσεων σήμερα, εκτός του ότι παραμένουν επίκαιρες, είναι ότι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για να συζητηθεί το γιατί δεν έγινε πραγματικότητα κάποια από τις μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν, ούτε καν η κοινοτική αστυνόμευση. Σήμερα, τρία χρόνια έπειτα από εκείνη την εκδήλωση, μπορεί κάποιος να αναλογιστεί τα όσα μεσολάβησαν στο πολιτικό πεδίο, τα όσα προέκυψαν στο μεταξύ στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο χάρτη, καθώς και να θέσει ξανά το ζήτημα της αστυνομίας, αυτήν τη φορά ως ερώτημα. Μπορεί να υπάρξει εκδημοκρατισμός της αστυνομίας; Μπορεί η αριστερά να ξεπεράσει τον γενικόλογο λόγο περί δικαιωμάτων και να δει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς υπό διαφορετικό πρίσμα που δεν θα περιορίζεται από τις βαθιά ριζωμένες θετικιστικές αντιλήψεις για το έγκλημα και τον εγκληματία ή τις διαχειριστικές μικροπολιτικές που καθορίζονται από την ατζέντα των ΜΜΕ;
(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Με τη στήριξη του δικτύου transform!europe