“Με ευρυγώνιο φακό” – Περιοδική έκδοση για τις διεθνείς τάσεις (Τεύχος #1/ Δεκέμβριος 2020)

Η εξαμηνιαία περιοδική έκδοση για τις διεθνείς τάσεις “Με ευρυγώνιο φακό” κυκλοφορεί στο πλαίσιο της θεματικής Ευρώπη & Κόσμος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, σε επιμέλεια του Ανδρέα Μαράτου, υποψ. δρ. Φιλοσοφίας, επιστημονικού συνεργάτη και μέλους του ΙΝΠ, με τη συνεργασία του Νεκτάριου Μπουγδάνη, υποψ. δρ. Πολιτικής Επιστήμης και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΠ.

Σκοπός της έκδοσης είναι να παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό πλευρές των διεθνών εξελίξεων και τάσεων, σε διάλογο, αλλά όχι σε εξάρτηση από την τρέχουσα κάθε φορά επικαιρότητα. Αξιοποιώντας συμβολές και αναλύσεις μιας ευρείας ομάδας συνεργατών, σταθερών και μη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με διαφορετικές προσεγγίσεις και αφετηρίες (επιστημονικές, αλλά και πολιτικές), επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε αυτό που λέει ο τίτλος της έκδοσης: έναν ευρυγώνιο φακό, για να προσεγγίσουμε τον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο στον οποίο ζούμε.

Στο τεύχος #1 (Δεκέμβριος 2020) γράφει στη στήλη World Review, ο Λευτέρης Στουκογεώργος, στο αφιέρωμα στις Η.Π.Α. συμμετέχουν οι Αθηνά Αθανασίου, Keeanga-Yamahtta Taylor, Χρύσανθος Δημ. Τάσσης, Νεκτάριος Μπουγδάνης, Άρης Σπουρδαλάκης, Rosalind C. Morris, ενώ στο φάκελο “Νοτιοανατολική Μεσόγειος” φιλοξενούνται αναλύσεις των Pinar Cakiroglu, Σίας Αναγνωστοπούλου, Νίκου Χριστοφή και Κυριάκου Λοΐζου.

 

Download (PDF, Unknown)