Ο Μίμης Δαρειώτης, το σπουδαίο στέλεχος, ο σπουδαίος άνθρωπος που όλος ο κόσμος της ελληνικής Αριστεράς αποχαιρετά σήμερα με απέραντη αγάπη, θλίψη και σεβασμό, υπήρξε εκτός των άλλων και ένας από τους στυλοβάτες του Ινστιτούτου μας από την ίδρυσή του μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Πεπεισμένος για τη σημασία του να φτάσουν σε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους οι ιδέες, η ιστορία, οι αξίες, οι επεξεργασίες της Αριστεράς, ήταν πάντοτε παρών στα δύσκολα και στα όμορφα. Από το πιο απλό διοικητικό ή πρακτικό θέμα μέχρι τις πιο κρίσιμες αποφάσεις και από τον πολιτικό προβληματισμό και το μεράκι για την Αριστερά μέχρι την έγνοια για καθέναν και καθεμία από μας. Άλλωστε ο ίδιος δεν διέκρινε ανάμεσα στα “μεγάλα” και στα “μικρά”. Έσκυβε σε κάθε θέμα με το ίδιο ενδιαφέρον. Αθόρυβα, σεμνά, αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια.

Μαζί με την αγαπημένη του οικογένεια, μαζί με όλους τους συντρόφους, τις συντρόφισσες, τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριές του, και το Ινστιτούτο μας είναι από σήμερα φτωχότερο.

Καλό ταξίδι Μίμη μας.