Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πρόσκληση για το 27ο Συνέδριο EuroMemo από 14-24 Σεπτεμβρίου 2021

14/09/2021 - 24/09/2021

Πρόσκληση για το 27ο Συνέδριο EuroMemo από 14-24 Σεπτεμβρίου 2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το φετινό συνέδριο του EuroMemo Group θα πραγματοποιηθεί υπό ειδικές συνθήκες λόγω του Covid-19. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να χωρίσουμε το πρόγραμμα για να σας δώσουμε την ευκαιρία να συνεισφέρετε στην ολομέλεια και τα εργαστήρια (workshop) με μεγαλύτερη ευελιξία σε ένα διαδικτυακού τύπου συνέδριο.

Σε συνέχεια της θεματικής του περσινού συνεδρίου για την ανάγκη ενός Πράσινου New Deal για την Ευρώπη, το φετινό συνέδριο θα διερευνήσει τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση στην ΕΕ και παγκοσμίως μετά την πανδημία του Covid-19. Ενώ το σχέδιο ανάκαμψης του “Next Generation EU” ακολουθεί μια νέα και, εν μέρει, αλληλέγγυα και πράσινη αντίδραση στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, η διαχείριση της πανδημίας του Covid-19 αποκάλυψε σοβαρές ελλείψεις και οδήγησε σε βαθιά απογοήτευση μεταξύ των πολιτών της ΕΕ. Η κρίση άλλαξε επίσης τις πολιτικές προτεραιότητες. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης της ΕΕ απειλούνται από συγκεκριμένες επιλογές για τη διαχείριση κρίσεων και ιδιαίτερα από το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, το οποίο είναι τόσο αντιδημοκρατικό, όσο και δογματικά νεοφιλελεύθερο. Ταυτόχρονα, οι τάσεις για λαϊκισμό και αυταρχισμό βαθαίνουν, όχι μόνο σε χώρες της κεντρικής-ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία. Όσον αφορά τις διεθνείς υποθέσεις, η ΕΕ είναι σε μεγάλο βαθμό ανίκανη να διατυπώσει συνεκτικές πολιτικές απαντήσεις στις τρέχουσες προκλήσεις, ιδίως όσον αφορά τις αναγκαίες πολιτικές της ΕΕ και τις πολιτικές παγκόσμιας υγείας για την καταπολέμηση της πανδημίας, και σε μακροπρόθεσμη τροχιά, όσον αφορά τις αναδυόμενες γεωπολιτικές αντιπαλότητες εμπλέκοντας τις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά και την ΕΕ. Τέλος, η παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας απαιτεί σαφείς απαντήσεις ευρωπαϊκής πολιτικής.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 με την Εναρκτήρια Ολομέλεια στις 16:00 (CET) με θέμα την Πολιτική, Οικονομική και Κοινωνική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της εφαρμογής Zoom.

Κεντρικός ομιλητής I: Πολιτική κατάσταση της ΕΕ
Sven Giegold (Ευρωβουλευτής, Κόμμα των Πρασίνων)

Κεντρικός ομιλητής II: Οικονομική κατάσταση της ΕΕ
John Grahl (Συντονιστική Επιτροπή τουEuroMemo Group)

Κεντρικός ομιλητής III: Κοινωνική κατάσταση της ΕΕ
Roland Erne (University College Dublin)

Για τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική Εναρκτήρια Ολομέλεια απαιτείται εγγραφή. Εάν δεν έχετε εγγραφεί ήδη, μπορείτε να το κάνετε μέσω e-mail (info@euromemo.eu)  έως τις 14 Σεπτεμβρίου στις 12:00 (μεσημέρι). Στη συνέχεια, θα λάβετε έναν κωδικό πρόσβασης για την ηλεκτρονική ολομέλεια. Η συμμετοχή σε κάθε ολομέλεια ή εργαστήριο απαιτεί κωδικό πρόσβασης. Για να τον λάβετε, είναι απαραίτητη η εγγραφή σας για το συνέδριο.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις και σας καλωσορίζουμε στο συνέδριο!

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Η Συντονιστική Επιτροπή του EuroMemo Group

Download (PDF, Unknown)

Λεπτομέρειες

Αρχή:
14/09/2021
Τέλος:
24/09/2021
Ετικέτες Εκδήλωση