Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η γαλλική κοινωνία και πολιτική εν μέσω εκλογικών αναμετρήσεων: Σε (α)διέξοδο;

04/05/2022 @ 7:00 μμ - 9:00 μμ

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς στο πλαίσιο των θεματικών Θεσμοί-Δημοκρατία-Πολιτική και Ευρώπη & Κόσμος διοργανώνει την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 και ώρα 7.00 μ.μ. διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και τίτλο Η γαλλική κοινωνία και πολιτική εν μέσω εκλογικών αναμετρήσεων: Σε (α)διέξοδο;.

Για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, τις κοινωνικές διεργασίες που αυτά αποτυπώνουν, τους μετασχηματισμούς στο γαλλικό κομματικό σύστημα και τις προοπτικές ενόψει των βουλευτικών εκλογών, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται για τη Γαλλία και την Ευρώπη μετά την επανεκλογή του Emmanuel Macron στο προεδρικό αξίωμα, θα συζητήσουν Έλληνες ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι γαλλικών πολιτικών και ερευνητικών ινστιτούτων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Αναλυτικότερα, θα μιλήσουν οι Arnaud Le Gall (ίδρυμα La Boétie), Louise Gaxie (διευθύντρια του ιδρύματος Gabriel Péri), Gala Kabbaj (ινστιτούτο Espaces Marx), Benoit Monange (διευθυντής του ιδρύματος Πολιτικής Οικολογίας – Fondation de l’écologie politique), Γεράσιμος Μοσχονάς (καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής Ανάλυσης, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Δέσποινα Σίνου (επίκουρη καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, αναπληρώτρια κοσμήτορας Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord), ενώ μια σύντομη εισαγωγή και παρουσίαση των βασικών διαστάσεων των εκλογικών αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών θα κάνει η Δανάη Κολτσίδα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Η συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και διευθυντής του avgi.gr, Νίκος Σβέρκος, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του καναλιού του ΙΝΠ στο YouTube (με διερμηνεία στα ελληνικά), όπου και θα υπάρχει η δυνατότητα το κοινό να καταθέτει τις ερωτήσεις ή τα σχόλιά του. Εναλλακτικά, θα είναι δυνατή η παρακολούθηση και μέσω του www.poulantzas.gr.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
04/05/2022
Ώρα:
7:00 μμ - 9:00 μμ