Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Ευρώπη της Αριστεράς: Το μέλλον που δεν γίναμε ακόμα

17/04/2019 @ 7:00 μμ - 7:15 μμ

 

Tο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Αριστερά και Ευρώπη» διοργανώνει

την τελευταία εκδήλωση με θέμα:

Η Ευρώπη της Αριστεράς: Το μέλλον που δεν γίναμε ακόμα

 

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, ώρα 7:00μμ

Πολυχώρος Σπούτνικ, Κεραμεικού 46 και Μυλλέρου

Θα μιλήσουν:

∙ Κώστας Δουζίνας, πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, καθηγητής Πανεπιστημίου Λονδίνου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων

∙ Αριστείδης Μπαλτάς, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  πρώην υπουργός

∙ Αντώνης Τζανακόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης

 

Θα συντονίσει η Χρύσα Βαϊνανίδη, δημοσιογράφος

Στη συζήτηση θα παρέμβουν:

Ελευθερία Αγγέλη, συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, υποψήφια ευρωβουλεύτρια

Μάριος Θεοφιλάτος, μουσικός, μέλος της Γραμματείας Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος ευρωβουλευτής

Όλγα Νάσση, κοινωνική ανθρωπολόγος, πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, υποψήφια ευρωβουλεύτρια

 

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, αναγνωρίζοντας την ανάγκη συζήτησης και δράσης ενόψει των ευρωεκλογών, διοργανώνει έναν κύκλο τριών εκδηλώσεων για την Ευρώπη. Η πρώτη αφορούσε τις δομικές αντιφάσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα. Η δεύτερη, επιχείρησε  μια ανασκόπηση των οικονομικών διαστάσεων της ευρωπαϊκής κρίσης, καθώς και έναν απολογισμό της πολιτικής τύχης των προτάσεων της Αριστεράς. Τέλος, στην τρίτη, θα τεθούν τα πολιτικά διακυβεύματα της επερχόμενης εκλογικής μάχης περιγράφοντας την Ευρώπη για την οποία αγωνίζεται η Αριστερά ως αντίβαρο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές καθώς και στην ανάδυση και ισχυροποίηση των ακροδεξιών δυνάμεων.

Ειδικότερα, θα εστιάσουμε στη γενικευμένη αίσθηση αδιεξόδου που επέβαλαν οι κυρίαρχες πολιτικές, απαξιώνοντας ταυτόχρονα κάθε πειστική αριστερή εναλλακτική πρόταση. Αίσθηση, που αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις στις νεώτερες γενιές, συμβολίζοντας την απουσία του μέλλοντος και την έλλειψη ανοιχτών δυνατοτήτων και θυσιάζοντας την ελπίδα σε πρόσκαιρες προσπάθειες και στην προσφυγή σε ατομικές λύσεις. Στις συνθήκες αυτές ο ρόλος της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων παραμένει κρίσιμος και αναντικατάστατος. Να αναδείξουμε και να κρατήσουμε ορατό το πεδίο προοδευτικών δυνατοτήτων και μετασχηματισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να χαρτογραφήσουμε πειστικά το μέλλον που δεν γίναμε ακόμα.

Στόχος του κύκλου των τριών εκδηλώσεων για την Ευρώπη είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου διαλόγου των δημοκρατικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων. Να φωτίσουμε τις πολιτικές δυνατότητες και ευκαιρίες που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του επερχόμενου σκοτεινού ρεύματος. Να υπερασπιστούμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της προόδου, ανοικτή στον κόσμο και τους πολιτισμούς μέσα από την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

 

 

Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί

 

Σε συνεργασία με το Δίκτυο Transform!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17/04/2019
Ώρα:
7:00 μμ - 7:15 μμ
Ιστότοπος:
https://poulantzas.gr/i-evropi-tis-aristeras-to-mellon-pou-de/

Χώρος Διεξαγωγής

Titleless Venue