Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ευαλωτότητα και φροντίδα στην εποχή του κορονοϊού

27/05/2020 @ 7:00 μμ - 8:30 μμ

Κύκλος εκδηλώσεων

Κοινωνία, οικονομία & πολιτική στη μετα-covid19 εποχή

5η διαδικτυακή εκδήλωση

Ευαλωτότητα και φροντίδα στην εποχή του κορονοϊού

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ώρα 19.00

 

Η πανδημία έκανε πιο ορατή την ευαλωτότητα των σωμάτων μας και δημιούργησε νέες επισφάλειες. Παράλληλα, όξυνε πολλαπλές ανισότητες και αποκλεισμούς,  σε σχέση με τη γεωγραφική θέση, την τάξη, τον οικιακό χώρο, το φύλο, την αρτιμέλεια, την ιθαγένεια, την προσφυγική ιδιότητα, την εθνοτική διαφορά, τον εγκλεισμό. Η φροντίδα, έμμισθη και άμισθη, παρά τη διαχρονική υποτίμησή της, απέκτησε μια νέα κεντρικότητα αυτήν την περίοδο, ειδικά στη διάρκεια της καραντίνας. Τι μας δίδαξε το «μένουμε σπίτι»; Πώς τα μέτρα αναπαράγουν ένα ιδανικό υποκείμενο του οποίου την ευαλωτότητα, την αλληλεξάρτηση και τις πολύμορφες ανάγκες στην ουσία αμφισβητούν; Πώς μπορούμε να πολιτικοποιήσουμε περαιτέρω την ευαλωτότητα και τη φροντίδα; Τα ερωτήματα αυτά θα απασχολήσουν την 5η κατά σειρά διαδικτυακή εκδήλωση του κύκλου “Κοινωνία, οικονομία & πολιτική στην μετα-covid19 εποχή” που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 και ώρα 19.00, με τίτλο “Ευαλωτότητα και φροντίδα στην εποχή του κορονοϊού“.

 

Ομιλήτριες :

 

  • Αθηνά Αθανασίου, καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Ντίνα Βαΐου, ομότιμη καθηγήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

 

Συντονίζει η Ιωάννα Δρόσου, δημοσιογράφος, εφημερίδα “Εποχή”.

 

Παρακολουθείστε ζωντανά και υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας στην πλατφόρμα του Ινστιτούτου, πατώντας την προγραμματισμένη μέρα και ώρα στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://meet.poulantzas.gr/b/nic-9md-6rw. Δεν απαιτείται οποιαδήποτε εγκατάσταση λογισμικού ή προηγούμενη εγγραφή.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming και από τη σελίδα του ΙΝΠ στο Facebook (https://www.facebook.com/InstitoutoNicosPoulantzas/)

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27/05/2020
Ώρα:
7:00 μμ - 8:30 μμ
Ετικέτες Εκδήλωση