Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Constitutionalism and the problem of juristocracy 

13/11/2018 @ 7:00 μμ - 7:15 μμ

Constitutionalism and the problem of juristocracy 

Ομιλητής

Duncan Kennedy

(Ντάνκαν Κέννεντυ)

Ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου, Harvard University

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.00

Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Θόλου 5, Πλάκα

Η διάλεξη θα γίνει στην αγγλική γλώσσα

 

 

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει την Τρίτη 13/11/2018 και ώρα 19.00 στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα), διάλεξη του ομότιμου καθηγητή Γενικής Φιλοσοφίας του Δικαίου στη Σχολή Νομικής του Πανεπιστημίου του Harvard, Duncan Kennedy,  με θέμα : «Constitutionalism and the problem of juristocracy». Η διάλεξη και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, ενώ για το έργο του ομιλητή θα κάνει μία σύντομη εισαγωγή ο Κώστας Δουζίνας, πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και καθηγητής της Νομικής Σχολής του Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

 

Λίγα λόγια για τον ομιλητή :

Ο Duncan Kennedy είναι ομότιμος καθηγητής Γενικής Φιλοσοφίας του Δικαίου στη Σχολή Νομικής του Πανεπιστημίου του Harvard. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη των Κριτικών Νομικών Σπουδών ως διανοητικού κινήματος. Αφού ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το 1971 άρχισε τη συνεργασία του με τη Σχολή Νομικής του Harvard, λαμβάνοντας τον τίτλο του καθηγητή το 1976. Έχει διδάξει θέματα συμβάσεων, αδικοπραξιών, ιδιοκτησίας, καταπιστευμάτων, ιστορίας της νομικής σκέψης, δικαίου και πολιτικής για τη στέγαση χαμηλού εισοδήματος, σχέσεων Ισραήλ και Παλαιστίνης από νομική σκοπιά, παγκοσμιοποίησης του δικαίου και της νομικής σκέψης και επίσης πολιτικής για το ιδιωτικό δίκαιο.

Οι δημοσιεύσεις του έχουν συμβάλει στη νομική και κοινωνική θεωρία, την ιστορία της νομικής σκέψης, τη νομική σημειωτική, το δίκαιο και τα οικονομικά, το δίκαιο των συμβάσεων και τη νομική παιδεία. Μεταξύ άλλων έχει γράψει τα Legal Reasoning: Collected Essays (Davies Group Publishers 2008) και The Rise and Fall of Classical Legal Thought (Beard Books, 1998 [1975]).

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον ομιλητή μπορείτε να διαβάσετε στην προσωπική του ιστοσελίδα: http://duncankennedy.net/home.html

 

Δύο χρήσιμα για την προετοιμασία για τη διάλεξη κείμενα του Duncan Kennedy μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στους συνδέσμους που ακολουθούν :

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13/11/2018
Ώρα:
7:00 μμ - 7:15 μμ

Χώρος Διεξαγωγής

Titleless Venue