Υπόμνημα των Ευρωπαίων Οικονομολόγων για μια Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη (Euromemo 2023) | Η Ευρώπη σε πολυκρίση: Αγώνες για επιβίωση, κλιματική και ενεργειακή δικαιοσύνη

Έτος Έκδοσης
2023
Αριθμός σελίδων
62
Σειρά
Euromemo
Συγγραφέας
Ευρωπαίοι Οικονομολόγοι για μια Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη
Επιμέλεια
Κίμων Μαρκάτος (μτφρ.) - Ελένη Γκρίνγουδ (επιμ.-διόρθωση)

Η ελληνική έκδοση του Υπομνήματος των Ευρωπαίων Οικονομολόγων για μια Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη (Euromemo 2023), με τίτλο “Η Ευρώπη σε πολυκρίση: Αγώνες για επιβίωση, κλιματική και ενεργειακή δικαιοσύνη”, κυκλοφορεί από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας των δύο φορέων.

 

Τη μετάφραση έκανε ο Κίμων Μαρκάτος και την επιμελήθηκε η Ελένη Γκρίνγουδ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης είχε η Δανάη Παππά.

 

Το παρόν Υπόμνημα (Euromemo) βασίζεται στις συζητήσεις και τα έγγραφαα που παρουσιάστηκαν στο 28ο Εργαστήριο για την Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη, το οποίο διοργανώθηκε από την ομάδα EuroMemo, από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο King’s College του Λονδίνου.

Το Υπόμνημα 2023 υποστηρίχθηκε από περίπου 130 υπογράφοντες/υπογράφουσες από τον ακαδημαϊκό χώρο και την κοινωνία των πολιτών. Ένας ενημερωμένος κατάλογος των υπογραφόντων/υπογραφουσών διατίθεται στον ιστότοπο του EuroMemo Group (www.euromemo.eu).

 

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της διευθύνουσας επιτροπής της ομάδας των Ευρωπαίων Οικονομολόγων για μια Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη και μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, Μαρίκα Φραγκάκη και Μαρία Καραμεσίνη, για τις επισημάνσεις τους στην ελληνική έκδοση του Υπομνήματος 2023.

 

Η ελληνική έκδοση διατίθεται σε έντυπη μορφή δωρεάν από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς. Για να την αποκτήσετε, επισκεφθείτε μας στα γραφεία μας καθημερινά 10.00-18.00 (Κεραμεικού 46 & Μυλλέρου, Κεραμεικός) ή επικοινωνείστε μαζί μας στο 210-3217745.

Εναλλακτικά, μπορείτε να διαβάσετε ή να “κατεβάσετε” την έκδοση σε ψηφιακή μορφή στον υπολογιστή σας:

Download (PDF, Unknown)