Υπόμνημα των Ευρωπαίων Οικονομολόγων για μια Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη (Euromemo 2022) | Παγιδευμένη ανάμεσα στην covid19 και στον πόλεμο στην Ουκρανία: η ΕΕ το 2022

Έτος Έκδοσης
2022
Αριθμός σελίδων
60
Σειρά
Euromemo
Συγγραφέας
Ευρωπαίοι Οικονομολόγοι για μια Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη
Επιμέλεια
Κίμων Μαρκάτος (μτφρ.) - Ελένη Γκρίνγουδ (επιμ.-διόρθωση)

Η ελληνική έκδοση του Υπομνήματος των Ευρωπαίων Οικονομολόγων για μια Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη (Euromemo 2022), με τίτλο “Παγιδευμένη ανάμεσα στην covid19 και στον πόλεμο στην Ουκρανία: η ΕΕ το 2022″, κυκλοφορεί από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας των δύο φορέων.

 

Τη μετάφραση έκανε ο Κίμων Μαρκάτος και την επιμελήθηκε η Ελένη Γκρίνγουδ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης είχε η Δανάη Παππά.

 

Το παρόν υπόμνημα βασίζεται στις συζητήσεις και τα κείμενα που παρουσιάστηκαν στο 27ο Εργαστήριο για την εναλλακτική οικονομική πολιτική στην Ευρώπη, το οποίο διοργανώθηκε από το EuroMemo Group, από τις 14 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2021 (διαδικτυακά). Το κεφάλαιο για την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία γράφτηκε τον Μάρτιο του 2022.

Το Υπόμνημα 2022 υποστηρίχθηκε από περίπου 150 υπογράφοντες/υπογράφουσες από τον ακαδημαϊκό χώρο και την κοινωνία των πολιτών. Ένας ενημερωμένος κατάλογος των υπογραφόντων/υπογραφουσών διατίθεται στον ιστότοπο του EuroMemo Group (www.euromemo.eu).

 

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της διευθύνουσας επιτροπής της ομάδας των Ευρωπαίων Οικονομολόγων για μια Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη και μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, Μαρίκα Φραγκάκη και Μαρία Καραμεσίνη, για τις επισημάνσεις τους στην ελληνική έκδοση του Υπομνήματος 2022.

 

Η ελληνική έκδοση διατίθεται σε έντυπη μορφή δωρεάν από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς. Για να την αποκτήσετε, επισκεφθείτε μας στα γραφεία μας καθημερινά 10.00-18.00 (Κεραμεικού 46 & Μυλλέρου, Κεραμεικός) ή επικοινωνείστε μαζί μας στο 210-3217745.

Εναλλακτικά, μπορείτε να διαβάσετε ή να “κατεβάσετε” την έκδοση σε ψηφιακή μορφή στον υπολογιστή σας:

Download (PDF, Unknown)