Οι προοπτικές του Κοινωνικού Κράτους στην Νότια Ευρώπη

Έτος Έκδοσης
1999
Αριθμός σελίδων
319
Σειρά
Άλλες εκδόσεις
Συγγραφέας
Επιμέλεια

Οι προοπτικές του κοινωνικού κράτους είναι από τα ελάχιστα θέματα που μπορούν να αναμοχλεύουν πολιτικά πάθη. Το κοινωνικό κράτος, μαζί με τη μεικτή οικονομία αγοράς και ένα πολιτικό σύστημα που εγγυάται τις ελευθερίες του πολίτη, αποτελεί στοιχείο της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών της Ευρώπης, που κάνει τις κοινωνίες τους να μοιάζουν μεταξύ τους και να διαφέρουν από αυτές της Βόρειας Αμερικής, της Άπω Ανατολής, του Νότιου Ειρηνικού.

Η υψηλή ποιοτική στάθμη των κειμένων, η θεματική εμβέλεια των προσεγγίσεων, η διεπιστημονικότητα των συγγραφέων αλλά και το εύρος των αντιλήψεών που εκφράζουν χαρακτηρίζουν το συλλογικό αυτό έργο. Ο τόμος φιλοξενεί όλες τις ψυχές της σύγχρονης αριστεράς: από τη ριζοσπαστική παράδοση στον “κοινωνικό μεταρρυθμισμό” και από τις διεκδικήσεις των συνδικάτων στα προγράμματα της κυβερνητικής αριστεράς. Οι συγγραφείς δεν κρύβουν τις συμπάθειές τους, με αποτέλεσμα μια συναρπαστική ανταλλαγή απόψεων.

Ο Μάνος Ματσαγγάνης είναι οικονομολόγος και εργάζεται ως ειδικός επιστήμων στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.