Νέα Έκδοση: “Για να ανακτήσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες”

Έτος Έκδοσης
2018
Αριθμός σελίδων
16
Σειρά
Άλλες εκδόσεις
Συγγραφέας
Επιμέλεια

Για να ανακτήσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες:

Πώς πόλεις και πολίτες αναιρούν τις ιδιωτικοποιήσεις

Την τελευταία δεκαετία τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καταγράφεται μία ιδιαίτερα δυναμική τάση επαναφοράς των υπηρεσιών κοινής αφέλειας σε δημοτικό και δημόσιο έλεγχο. Τα παραδείγματα διαρκώς πληθαίνουν αντιστρέφοντας την καταχρηστική πρακτική των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) που λειτούργησε ως δούρειος ίππος για τη μεταφορά του δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά χέρια. Η βασική αιτία δεν εδράζεται σε ιδεολογικές παραδοχές ή κοινωνικές αξίες. Η δυναμική της εν λόγω τάσης έγκειται στην αποτυχία του ιδιωτικού τομέα να διαχειριστεί ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς όπως το νερό και η ενέργεια. Κατά κανόνα οι ποιότητα των υπηρεσιών χειροτέρεψε, οι τιμές ανέβηκαν και τα εργασιακά δικαιώματα εκφυλίστηκαν.

Η πρόσφατη έκδοση του Transnational Institute (TNI) τεκμηριώνει την τάση επαναφοράς σε δημόσιο έλεγχο και τις αιτίες της δυναμικής της. Τα σημαντικότερα σημεία του βιβλίου συνοψίστηκαν και παρουσιάστηκαν σε μία περιεκτική μπροσούρα η οποία μεταφράστηκε και εκδόθηκε στα ελληνικά με ευθύνη του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Η παρουσίαση της συγκεκριμένης έκδοσης όπως και της επανέκδοσης του βιβλίου ‘Νερό: Κοινό Αγαθό’  από το Ινστιτούτο, θα γίνει στις 30 Μαΐου με ομιλήτριες την υπεύθυνη της έκδοσης από την πλευρά του ΤΝΙ Σ. Κασιμότο και την Χ. Γουεϊνράιτ, Red Pepper. Περισσότερες πληροφορίες στο Δελτίο Τύπου που θα ακολουθήσει.

Για δωρεάν αντίτυπα της έκδοσης μπορείτε να απευθύνεστε στο Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς

T:+302103217745
F: +30 210 5225131

Ώρες επικοινωνίας: 11πμ – 5μμ

info@poulantzas.gr

Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ:

Download (PDF, Unknown)

Μπορείτε να το διαβάσετε online εδώ:

 

Για περισσότερες πληροφορίες, πρόσθετο υλικό :