Με ένα πάρτι, για τους παλιούς, νέους και μελλοντικούς φίλους/φίλες και συνεργάτες/συνεργάτιδες, έκλεισε η επετειακή χρονιά των 25 χρόνων από την ίδρυσή του για το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο “Έβδομος”.

Με σύντομες παρεμβάσεις τους, οι Δανάη Κολτσίδα, διευθύντρια του ΙΝΠ, Αριστείδης Μπαλτάς, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, μέλος του ΔΣ και πρώην πρόεδρος του ΙΝΠ, και Χάρης Γολέμης, πρώην διευθυντής του ΙΝΠ επί πολλά χρόνια, θύμισαν στους παρευρισκόμενους και στις παρευρισκόμενες στιγμές από την ιστορία του ΙΝΠ, τίμησαν τα πρόσωπα που συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτή, αλλά συζήτησαν και για το παρόν και το μέλλον του Ινστιτούτου και το ρόλο αντίστοιχων θεσμών στη σημερινή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε ο χαιρετισμός της γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,  Ράνιας Σβίγκου, η οποία τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στη μάχη των ιδεών που είναι οξεία και καθοριστική στις μέρες μας, αλλά και ο χαιρετισμός της  Marga Ferre, συμπροέδρου του δικτύου transform! Europe, του οποίου το ΙΝΠ είναι ιδρυτικό μέλος, που υπενθύμισε τη στενή και σημαντική και για τους δύο φορείς συνεργασία που υπερβαίνει πλέον τα είκοσι χρόνια.

Τέλος, τις ευχές του απέστειλε ο πρόεδρος του ΙΝΠ,  Κώστας Δουζίνας, που για έκτακτους προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να είναι παρών.

 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

 

 

 

Στο περιθώριο της γιορτής προβλήθηκαν επίσης 3 βίντεο από την παλιότερη και την πρόσφατη ιστορία του Ινστιτούτου (πατήστε πάνω σε κάθε εικόνα για να τα δείτε):

 

  • Μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του ΙΝΠ από το 1997 μέχρι και σήμερα

 

  • Μια επιλογή αφισών από το αρχείο εκδηλώσεων του Ινστιτούτου

  • Ο απολογισμός των δράσεων της περιόδου 2020-2022

Το “παρών” στη γιορτή αυτή έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιάννης Δραγασάκης, ο πρ. υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο πρ. αναπλ. υπουργός Παιδείας, Κώστας Φωτάκης, ο πρ. υφυπουργός Εργασίας, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Βλαχάκης, ο διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, Κωστής Καρπόζηλος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, Σταυρούλα Μανώλη, ο διευθυντής του ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Αθήνα, Friedrich Burschel, τα στελέχη του “Σημείου για την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς”, Κωστής Παπαϊωάννου, Ιωάννα Μεϊτάνη και Στεύη Κίτσου, καθώς και πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητών και ερευνητριών, συνεργατών του ΙΝΠ,  πολιτικών στελεχών της Αριστεράς, εκπροσώπων του Τύπου κ.ά.

 

Στιγμιότυπα από το πάρτι:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στους λογαριασμούς του ΙΝΠ στα social media.

 

Φωτογραφίες εκδήλωσης & βίντεο ομιλιών: Άγγελος Καλοδούκας

 

Ένα σύντομο κείμενο με τις δικές του αναμνήσεις από τα πρώτα βήματα του της “Εταιρείας Πολιτικού Προβληματισμού Νίκος Πουλαντζάς” μας απέστειλε και ο τότε διευθυντής, Στάθης Λουκάς.