Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός στην Ευρώπη

Έτος Έκδοσης
2005
Αριθμός σελίδων
47
Σειρά
Σειρά ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Συγγραφέας
Επιμέλεια

Tο κείμενο, με πρωτότυπο τίτλο Participatory budgets in Europe: Between efficiency and growing local democracy, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα αγγλικά από το Transnational Institute (TNI) και το Centre for Democratic Policy Making στη σειρά TNI Briefing Series 2004/2005. Αυτό αποτελεί περίληψη μιας μεγαλύτερης μελέτης των δύο συγγραφέων για το ίδιο θέμα, η οποία είναι διαθέσιμη στα ιταλικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.tni.org/newpol. Στην έκδοση αυτή της σειράς ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ περιέχεται επίσης κείμενο του Τζοβάνι Αλεγκρέτι με τίτλο “Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός – 10 ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους”, το οποίο βασίζεται σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στα Ενθέματα της ΑΥΓΗΣ, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2005.

Ο Τζοβάνι Αλεγκρέτι είναι αρχιτέκτονας. Διδάσκει πολεοδομία και διαχείριση του περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Συγγραφέας βιβλίων και άρθρων για το Συμμετοχικό Προϋπολογισμό, δίνει διαλέξεις και συμμετέχει σε σεμινάρια για το θέμα αυτό σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Σήμερα είναι σύμβουλος στους δήμους της Βενετίας (για τον επιστημονικό συντονισμό των προγραμμάτων URBAL) και Ρώμης (υπεύθυνος για το Δίκτυο URBACT με την ονομασία “Participando”).

Ο Κάρστεν Χέρζεμπεργκ έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πότσνταμ της Γερμανίας. Είναι συγγραφέας του πρώτου βιβλίου που κυκλοφόρησε στα γερμανικά για την εμ΄πειρία της εφαρμογής του ΣΠ στο Πόρτο Αλέγκρε. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος στο Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τη Διαχείριση των Πόλεων της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Σλημερα εργάζεται ως ερευνητής σε θέματα Συμμετοχικού Προϋπολογισμού στο Κέντρο Μαρκ Μπλοχ του Βερολίνου.