άρθρο

Νέα Πρωτοβουλία Φίλων του ΙΝΠ στη Λάρισα

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς φιλοξενεί πλέον άλλη μία δομή φίλων του, αυτή τη φορά στην πόλη της Λάρισας. Μετά από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, η Πρωτοβουλία Φίλων Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς Λάρισας ιδρύθηκε και λειτουργεί, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις.

Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 24 Απρίλίου με θέμα Αναζητώντας την άλλη Ευρώπη – Η εμπειρία της διαπραγμάτευσης, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λαρισαίων. Ομιλητές ήταν ο Χάρης Γολέμης, οικονομολόγος, διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και νόμιμος εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού δικτύου transform! και η Έλενα Παπαδοπούλου, οικονομολόγος, ειδική σύμβουλος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και μέλος της συντονιστικής ομάδας της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Θωμάς Πεχλιβάνης, δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος. Την ομιλία του μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η δεύτερη εκδήλωση δεν άργησε. Στις 10 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο, με θέμα Κόμμα, Κοινωνία, Κράτος οι πολίτες συζήτησαν  με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, επίκουρο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου και τον Ζήση Παπαδημητρίου, ομότιμο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση προλόγισε η γραμματέας του Συντονιστικού Οργάνου της «Πρωτοβουλίας» στη Λάρισα Πόπη Αναγνωστοπούλου, δρ. Πολιτικών Επιστημών.

Οι πρώτες αυτές ενέργειες της Πρωτοβουλίας μας υποχρεώνουν να περιμένουμε αντίστοιχης ποιότητας παρουσία στην πόλη, στο προσεχές μέλλον. Η εκτός Αθηνών πολιτική και πνευματική δραστηριότητα αποτελεί,άλλωστε, πάντα δομικό στόχο του ΙΝΠ.

 

Σ.Π.