Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ (2010)

08/12/2010 @ 8:57 πμ - 9:57 πμ

Τέταρτη Ετήσια Διάλεξη στη μνήμη του Νίκου Πουλαντζά

Χτίζοντας το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα: η λογική του κράτους

 
Ομιλητής

Michael A. Lebowitz, ομ. Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, British Columbia/Καναδάς, συνεργάτη του Centro Internacional Miranda, Καράκας/Βενεζουέλα
Eτήσια διάλεξη του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς
Τον ομιλητή και το έργο του θα παρουσιάσει ο Γιάννης Μηλιός, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen

Ο Μάικλ Λίμποβιτς (Michael A. Lebowitz) είναι Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ (Simon Fraser) του Καναδά. Το βιβλίο του Beyond Capital: Marx’s Political Economy of the Working Class (Πέρα από το Κεφάλαιο: Η πολιτική οικονομία το Μαρξ της εργατικής τάξης κατά τον Μαρξ) εκδόθηκε το 2003 στο Λονδίνο από τον οίκο Palgrave Macmillan, καθώς και στην Ισπανία, τη Βενεζουέλα, την Κούβα και την Τουρκία, ενώ μεταφράστηκε και στα φαρσί, τα κορεάτικα και τα κινέζικα. Το βιβλίο αυτό κέρδισε, το 2004, το Βραβείο Ισαάκ και Τάμαρα Ντόϊτσερ (Isaac and Tamara Deutscher Prize) για την καλύτερη και πιο καινοτόμα εργασία στην μαρξιστική παράδοση.

Το 2006, εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο Monthly Review Press, το βιβλίο του Build it Now: Socialism for the Twenty-first Century (Οικοδομήστε τον τώρα: ο σοσιαλισμός του εικοστού πρώτου αιώνα). Το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε σε διάφορες γλώσσες και κυκλοφόρησε στη Βενεζουέλα, τη Νορβηγία, την Κορέα, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ινδία.

Ο Λίμποβιτς είναι ο συντάκτης του δημοφιλούς El Socialismo no Cae del Ciel-Cuardernos Formación Básica (Ο σοσιαλισμός δεν πέφτει από τον ουρανό-Τετράδια Βασικής Κατάρτισης ), ενώ το έργο του El Camino al Desarrollo humano, που εκδόθηκε για πρώτη φορά στη Βενεζουέλα το 2008, εκδόθηκε και στα αγγλικά με τίτλο The Path to Human Development: Capitalism or Socialism? (Ο Δρόμος για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη: Καπιταλισμός ή Σοσιαλισμός;) από το Monthly Review Press και από τον ινδικό οίκο Books for Change, το 2009.

Το 2009, εκδόθηκε το βιβλίο του Following Marx: Method, Critique and Crisis (Ακολουθώντας τον Μαρξ: Μέθοδος, Κριτική και Κρίση) από τους οίκους Brill Academic Press και Haymarket Books, ενώ το 2010 εκδόθηκε από το Monthly Review Press, το βιβλίο του The Socialist Alternative: Real Human Development (Σοσιαλιστική εναλλακτική λύση:η πραγματική ανθρώπινη ανάπτυξη).

Ο Λίμποβιτς είναι συνεργάτης του Centro Internacional Miranda (Διεθνές Κέντρο Μιράντα) του Καράκας, επικεφαλής θεωρητικού προγράμματος για την «Πρακτική του Μετασχηματισμού και την Ανθρώπινη Ανάπτυξη».

Βρείτε την έκδοση της Διάλεξης, εδώ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
08/12/2010
Ώρα:
8:57 πμ - 9:57 πμ

Χώρος Διεξαγωγής

Titleless Venue