Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Καπιταλιστική δυναμική, μακρά κύματα και η διαρκής επανεμφάνιση των κρίσεων

22/06/2016 @ 7:00 μμ - 10:00 μμ

A3 22 06 2016 Άνουαρ Σέικ

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

 

Καπιταλιστική δυναμική, μακρά κύματα

και η διαρκής επανεμφάνιση των κρίσεων

  

Ομιλητής

Άνουαρ Σέικ (Anwar Shaikh)

Καθηγητής Οικονομικών στο New School University της Νέας Υόρκης

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, ώρα 7 μ.μ. 

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας

Βασιλέως Κωνσταντίνου 48

(θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση)

 

 

Το βιογραφικό του ομιλητή

Ο Άνουαρ Σέικ είναι καθηγητής οικονομικών στο μεταπτυχιακό τμήμα πολιτικών και κοινωνικών επιστημών του New School University της Νέας Υόρκης. Συμμετέχει στην έκδοση του οικονομικού περιοδικού του Κέμπριτζ και υπήρξε μέλος της ομάδας μακροοικονομίας στο Ινστιτούτο Οικονομικών Λεβί του κολλεγίου Μπάρντ από το 2000 έως το 2005.

Το 2014 του απονεμήθηκε το βραβείο κοινωνικής επιστήμης για τη λογοτεχνία και την επιστήμη από το ίδρυμα Pescarabruzzo της Ιταλίας. Επίσης, η τελευταία έκδοση του βιβλίου Eminent Economists II, Their Life and Work Philosophies (2014), Michael Szenberg and Lall Ramrattan (eds.) από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ με δοκίμια διακεκριμένων οικονομολόγων, περιλαμβάνει και τη δική του συμβολή.

Τα βασικά επιστημονικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με το διεθνές εμπόριο, την πολιτική οικονομία, τη μακροοικονομική θεωρία, τη μακροοικονομική πολιτική των ΗΠΑ, το κράτος πρόνοιας, τη θεωρία του πληθωρισμού, τις θεωρίες της οικονομικής μεγέθυνσης, τη θεωρία της κρίσης, καθώς και με την ανισότητα σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Από τo πλούσιο συγγραφικό του έργο ξεχωρίζουν τα εξής: Capitalism: Competition, Conflict, Crises. Oxford University Press, 2016, Globalization and The Myths of Free Trade. Routledge, 2007, “Explaining the Global Economic Crisis: A Critique of Brenner” (1999), Historical Materialism, No. 5, “Explaining Inflation and Unemployment: An Alternate to Neoliberal Economic Theory” (1999), in Contemporary Economic Theory, Andriana Vachlou (eds.), Macmillan, London, “The Falling Rate of Profit as the Cause of Long Waves: Theory and Empirical Evidence” (1992), in New Findings in Long Wave

Research, Alfred Kleinknecht, Ernest Mandel and Immanuel Wallerstein (eds.), Macmillan Press, London.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22/06/2016
Ώρα:
7:00 μμ - 10:00 μμ

Χώρος Διεξαγωγής

Titleless Venue